Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sa 85 mil KM (prvi ugovor za izgradnju kompletnog tunela) radovi skocili na haman 300 mil KM... BRAVO.
Da se odmah razumijemo, nikog ne zelim optuzivati za kraju! Prvo ko sam ja da imam dikaze? Znaci izuzetno je bitno i ekonomski i politicki dobro saobracajno povezivanje Sarajeva i Gorazda! I prihe rata i poslije sam sluzbeno cesto isao za Gorazde! Uvijek od 1,5 -2 sata! Odusevljen sam informacijom da ce to biti moguce za 45 minuta! Nevjerovatno sa 99 km na 46km! Dajte vise zavrsite taj put. A nek sud ganja lopove ako ih ima!
Pa samo kod nas moze neko pomisliti da tunel od skoro 6 km moze biti uklopljen u 85 miliona KM. Ovaj tunel ima i servisnu cijev iste dužine. Drugi je problem sto se ljudima nije odmah reklo da je ovo projekat od najmanje 250 miliona.
Drugi kantoni grade ceste, tunele, a za TK kanton od autocesta nema novca ni za krpljenje ruba na cestama, zalosno…
Dati 144 miliona za tunel koji ce povezati nebitno Gorazde je van svake pameti. Tuzlanski kanton koji najvise izdvaja za puteve nema ni milimetar toga.
Kakvog ima smisla potrošiti tolike pare da se poveže 20-30k stanovnika sa Sarajevom ? Šta je sa vezom prema Tuzli oko koje je gotovo milion ludi ili Krajini ? O autoputu nema smisla vise govoriti, kad bude gotov, ako to ikad bude, auta će letjeti.
Šta je ovo za Neuhranjenog opet treba para? Pomoć od države 144 miliona km i opet produženje gradnje za 3 godine. Samo da vas obavijestim sve onako frontalno da od 2026 kreće u Dubaiu leteći taksi a mi ćemo još i tada slušati SDA bajke o "Neuhranjenom"...
Svaka čast za Jasmina Buču, kako je osmislio otimanje narodnih para preko Tunela Hranjen
Hranjen, nenahranjen.....
ovaj tunel ce kostati milijardu dok se izgradi i zvace se uhranjen
Tobejarabi pa zar nije Euroasfalt krivac za promasenu cijev i jos mu daj 144 miliona!?
Mi gradimo tunel, tunel gradi nas! Ima li gdje da se vidi tačan predmjer i predračun radova za ovaj tunel? Je li to 300 miliona KM ili više? Koliko će sve to koštati zajedno sa pristupnim cestama od Goražda do Prače ili do granice entiteta RS-a ?
Zna li se sta kad ce biti zavrsen!?
Ovi kad završe autoput automobili će letit
Ovo bi Tito Dino završio davni dana i to za svoje pare ,tata vas hebo lopovski.
Grad gradili Skadar na Bojani Grad gradili 3 godine dana
Jel ga ispod mora probijaju ?! Jeftini je bio tunel ispod la manša !!!
Jebalo vam Goražde mater i vama i skraćivanju puta. Nastavite sa Auto putom da se može normalno u EU a ne prema Goraždu da mogu naši političari na vikendice ići. upumpavaju se pare prema Goraždu gdje nema 20000 stanovnika sa Adresom u Sarajevu.
Uzeo si mi rečenice iz usta. Pola Goražda je već u Sa, druga polovina se sprema. Ovolika ulagnja da bi goraždanski političari u Sa mogli vikendom brže do svojih imanja...
Super, za te pare ce iskopati jos 20% tunela i stati opet dok im ne date jos para.