Mirovna konferencija
79

Medvedev ponovo izvrijeđao Zelenskog i poslao poruku Švicarskoj: "Hvala, zemljo sira i satova"

V. K.
Dmitrij Medvedev (Foto: EPA-EFE)
Dmitrij Medvedev (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev komentirao je najavu organizacije mirovne konferencije o Ukrajini u Švicarskoj koja bi se trebala održati u junu i to na zahtjev Kijeva.

Uzevši u obzir to da Rusija neće biti dio konferencije, Medvedev je govorio o tome kako će ovakav vid mirovne konferencije biti trostruko koristan za Rusku Federaciju.

"Prvo, to će biti još jedan dokaz neuspjeha tzv. mirovnog plana polumudraca Zelenskog. Osim toga najbolje bi bilo da ga kopile posjeti i tako još jednom potvrdi manjak svoje intelektualne vrijednosti. Drugo, to će biti vidljiv dokaz pune nemoći današnjih zapadnih elita, koje su izvršile bolnu samokastraciju vlastitog potencijala da zaustave vojni sukob. Štaviše, to je urađeno po direktnom naređenju grupe senilnih doktora iz Washingtona", rekao je Medvedev.

Poručio je i kako će Rusija imati i treću vrstu koristi od mirovnog samita u Švicarskoj.

"Omogućit će našim Oružanim snagama da dalje 'očiste' teritorije Malorusije (okupirani dijelovi Ukrajine op.a.) od neonacista bez ikakvih smetnji i obzira na nečije mirovne inicijative. Također će nam omogućiti da nastavimo s poslom da dovedemo do konačnog kolapsa ukrajinskog rukovodstva i što skoriji povratak naših izvornih teritorija Rusiji. Hvala ti, zemljo sira i satova", zaključio je Medvedev.