Xavi izašao sretan
111

Kako je došlo do velikog preokreta u Barceloni: Pregovori u vili trajali do ponoći

D. P.
Xavi i Yuste po izlasku iz kuće (Foto: EPA-EFE)
Xavi i Yuste po izlasku iz kuće (Foto: EPA-EFE)
Kao "grom iz vedra neba" sinoć je objavljena bombastična vijest koja kaže da se slavni nogometaš Barcelone Xavi Hernandez predomislio i odlučio ostati na klupi kluba i narednu sezonu.

Prije više od dva mjeseca Xavi je ozvaničio svoj odlazak iz Barcelone nakon što se sezona završi. Katalonski velikan dao se u potragu za novim trenerom, a Nijemac Hansi Flick imao je određeni dogovor s klubom.

No, sinoć je održan ključni sastanak čelnika kluba s Xavijem Hernandezom, nakon kojeg se legenda Barcelone predomislila i odlučila ostati najmanje još jednu sezonu na klupi katalonskog velikana. Upravo je godina ugovora ostala Xaviju, ali je za klub najbitnije da ovog ljeta neće biti rastanka.

Španski mediji otkrili su šta se tačno dogodilo. Naime, sastanak se sinoć održao u vili predsjednika Joana Laporte, a prisutni su bili još Xavi i potpredsjednik Rafa Yuste, koji se prvi obratio medijima po izlasku iz kuće.

Sastanak je trajao do ponoći, a nakon toga je Yuste izašao pred medije i poručio kako su sve strane sretne zbog Xavijeve iznenađujuće odluke.

"Xavi je jako uzbuđen zbog projekta. Nastavlja zbog entuzijazma i ljubavi prema klubu. Vjerujemo da će ovaj dogovor uroditi plodom. Xavi, nova Barcelona i novi Camp Nou", poručio je Yuste po izlasku iz Laportine kuće.

Uz Xavija Hernandeza je i njegov nekadašnji saigrač, a sada klupski funkcioner zadužen za sportski segment, Portugalac Deco. Podrška Xaviju donesena je jednoglasno, iako Barcelona neće osvojiti trofej ove sezone.

Kako navodi Marca, presudno je bilo to što je Xavi uspio razviti pregršt mladih nogometaša kao što us Fermin Lopez, Lamine Yamal i Pau Cubarsi.