Turska Superliga
34

Galatasaray napravio novi ogroman korak ka tituli, Džeko više nije prvi strijelac lige

N. M.
Foto: Galatasaray SK
Foto: Galatasaray SK
Nogometaši Galatasaraya napravili su večeras novi ogroman korak ka tituli prvaka Turske, koja je samim tim sve dalja od Fenerbahčea, koji kao kapiten predvodi Edin Džeko.

Galatasaray je večeras imao nezgodno gostovanje Adani Demirspor u 34. kolu šampionata, a s njega se vraća neokrznut jer je slavio sa sigurnih 3:0.

Do 15. uzastopne pobjede u Superligi Turske je Galata stigla golovima Hakima Ziyecha, Kerema Demirbaya i Maura Icardija, koji su u drugom poluvremenu slomili otpor domaće Adane.

Ziyech je pogodio u 53. minuti, a Demirbay devet minuta poslije, kada je postigao fantastičan gol za 2:0.

[TWITTER]1783927549334024424[/TWITTER]

Svoje šanse je imala večeras i Adana, ali golman Fernando Muslera je u dva navrata spasio svoj gol, dok su se Mario Balotelli i društvo jednom spetljali u stopostotnoj šansi.

Konačnih 3:0 je u sudijskoj nadoknadi postavio Mauro Icardi, koji je tako došao do 21. gola sezone i na vrhu liste strijelaca zamijenio je Edina Džeku (20).

Galatasaray sada, četiri kola prije kraja sezone, ima velikih sedam bodova više od Fenerbahčea. Istina, Fener ima utakmicu zaostatka, ali u trenutnoj konstalaciji snaga zaista se čini gotovo nemogućim da Fener prestigne neumoljivu Galatu na prvom mjestu.

Trebat će mu za to definitivno sve pobjede u preotalih njegovih pet mečeva sezone, među kojim je i derbi s Galatom, a uz to i još jedan kiks ljutog rivala.

Fenerbahče sutra igra veliki derbi protiv Bešiktaša, a Galata će u narednom kolu dočekati Sivasspor.

Derbi Galate i Fenera je na rasporedu 19. maja na stadionu Ali Sami Yen.

Rezultat i strijelci:

Adana Demirspor - Galatasaray 0:3 (Ziyech 54', Demirbay 63', Icardi 92')

Tabela: