Promjena u timu
53

Vozači Ferrarija iznenadili sve i pojavili se u plavoj boji umjesto crvenoj

N. K.
Vozači italijanskog tima u plavim uniformama (Foto: Ferrari)
Vozači italijanskog tima u plavim uniformama (Foto: Ferrari)
Italijanski konstruktor Ferrari je objavio kako će na šestoj utrci sezone koja će se ovog vikenda održati u Miamiju predstaviti poseban vizualni identitet bolida kako bi proslavio 70. godišnjicu svoje prisutnosti u Sjevernoj Americi.

Naime, Ferrari će voziti s posebnim plavim detaljima na crvenom bolidu i tako odstupiti od svoje tradicije, a vozači Carlos Sainz i Charles Leclerc već danas su se pojavili u plavim uniformama.

Oni koji još nisu bili upoznati s novostima bili su vrlo iznenađeni, a u plavu boju bit će obojen dio prednjeg i stražnjeg krila, poklopac za motor, halo zaštita, bočna strana bolida i felge na točkovima.

Inače, nije ovo prvi put da Ferrari u svojoj historiji ima plavu boju na svom bolidu jer su to učinili i na dvije utrke 1964. kada su bijela i plava na dvije utrke zamijenile crvenu boju.

"Ekipa se sjetila svoje historije na nadolazećoj Velikoj nagradi Miamija. U Floridi ćemo slaviti našu ostavštinu putem jedinstvenog vizuelnog identiteta našeg bolida. Ponovo su na njemu dvije boje koje su dio naše historije. To će biti i vrlo važna utrka jer ćemo zaželjeti dobrodošlicu našem novom sponzoru - HP-u", rekao je Ferrarijev šef Fred Vasseur.

Podsjetimo, u Miamiju će se ovog vikenda održati druga ovosezonska utrka u sprint formatu, a nakon treninga i kvalifikacija na redu je utrka koja je na rasporedu u nedjelju od 22 sata.